Projekt bemutatása

A Gyermekálom Családsegítő Egyesület 2018. június 1. napjától az alábbi projektet valósítja meg:

Digitális jólét megteremtése Hajdú-Bihar Megye hátrányos helyzetű településein – GINOP-3.3.3-17-2017-00060

A program célja a digitális eszközök gyakorlati alkalmazásának megismertetése, az online kormányzati és közigazgatási szolgáltatások terjedésének elősegítése Hajdú-Bihar Megye hátrányos helyzetű településén, mely összesen 32.633 főt érint. A projekt során a résztvevők megismerkednek a digitális eszközökkel és szolgáltatásokkal, így a projekt hozzájárul a digitális szolgáltatások terjesztéséhez. 

A projekt 13 hátrányos helyzetű, 5000 fő alatti Hajdú-Bihar megyei településen kerül megvalósításra. A projekt célcsoportjai a következő települések lakossága: Hajdúbagos, Szamosszeg, Nyíracsád, Sáránd, Monostorpályi, Kokad, Újléta, Konyár, Esztár, Pocsaj, Bagamér, Álmosd, Fülöp. Ezen települések Hajdú-Bihar Megyében található hátrányos helyzetűnek minősített települések, amelyeknek lakosai nagy része munkanélküli, nyugdíjas korúak vagy szociális segélyben részesülnek. Az iskolázottságra a 8 általános/szakmunkásképző jellemző, nagy a közmunkaprogramban foglalkoztatottak aránya. A célcsoport nagy részének egyáltalán nincs informatikai tapasztalata, digitális készségeiket tekintve elmaradottak.

A projekt során összesen 39 db rendezvény kerül megvalósításra. A rendezvények során megismertetjük a résztvevőket a digitális szolgáltatások előnyeivel és gyakorlati alkalmazásával. Lakossági fórumokat szervezünk, előadásokat tartunk egyes e-szolgálatások működéséről, valamint egyéni segítségnyújtást biztosítunk a digitális szolgáltatások használatában. 

Rendezvényeinken várhatóan 1950 fő fog részt venni. 

A projekt az Európai Regionális Alap és a Magyar Állam támogatásával valósul meg. A támogatás összege 19,9 millió Ft. 

Dokumentumok

Rendezvény plakátja

digitalis plakat

Fotók

Kapcsolat

Telephely: 4034 Debrecen, Létai u. 16.

Search